Dřevomorka

21.03.2023 18:11


OBJEVENÍ AMERIKY, ANEB VÍKEND NA DŘEVOMORCE

Březnová a dubnová výprava je letos ve znamení "Navštívíme nové místo". A tak jsme se v pátek nalodili do Niny a Santa Marii a vydali se na cestu - hezky samostatně ve dvou skupinách, se zodpovědným vedoucím. Lodě měly mezizastávku na Kanárských ostrovech, od kud to bylo cca 8 km k chatě a po svých s mapou a úkoly skupiny pluly dál, směr chata Dřevomorka. Všichni cestu zvládli a na chatě byli dříve, než je vedoucí očekávali. :-) 

V sobotu jsme si museli ujasnit, kam že jsme to dopluli. Do Indie? Nebo Ameriky? Vítali nás Indiáni, takže.. :-) Dorozumívali jsme se s Indiány pomocí uzlového písma Kipu, upekli jsme si americké brambory, oprášili znalosti ve zdravovědě, vystoupali na nejvyšší bod Ameriky - Luž ;-) a prokázali jsme schopnost spolupracovat v týmu, abychom získali symboly původních obyvatel Ameriky a udrželi si svůj život. Velký úspěch měla večeře. Každý si připravil tousty dle své libosti :-). Když se každý posilnil, přišel na řadu oblíbený, ale dlouhý Generál. :-) 

Nedělní dopoledne nebylo pouze ve znamení úklidu, ale také jsme se museli posilnit na cestu zpět - do Španělska :-) Vypluli jsme na moře a pochytali co nejvíce ryb, jen bylo potřeba dát si pozor na jedovaté fugu či ostnatce.

 

Nu, bylo parádně! Sami se podívejte, jak jsme se měli. :-)

Fotky: 1oddilslunicko.rajce.idnes.cz/2023_-_Vyprava_na_Drevomorku/

A kam v dubnu? Uvidíte, to budete koukat! :-)